Când ai văzut ultima dată o cobră de aproape? Dar o iguană sau un piton? Dar un șarpe anaconda?

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus se încadrează la ”niciodată / acum X ani / niciodată de aproape” atunci află că a venit momentul să faci cunoștință cu aceste viețuitoare. În Tulcea, lângă Acvariu, este deschisă o expoziție cu reptile vii, expoziție ce conține aproximativ 40 de specii de reptile, într-un număr de aproximativ 60 de exemplare.

Printre speciile pe car ele poți studia de aproape se numără:

  • șarpele cu clopoței texan (Crotalu atrox) – este o specie veninoasă și se hrănește, în principal, cu rozătoare dar și cu rozătoare mici. Poate atinge o lungime între 1 și 2 metri și poate cântări până la 5 kilograme. Prada și-o depistează și pe întuneric datorită unui organ de simț ce detectează căldura emisă de corpul animalelor
  • cobra sud-africană (Naja nivea) – un șarpe veninos ce trăiește în Africa de Sud. Se hrănește cu rozătoare și animale mici ș poate atinge lungimi de 2 metri. Veninul să este neurotoxic și foarte puternic.
  • vipera cu corn de Sahara (Cerastes cerastes) – trăiește preponderent în nordul Africii, Israel și Peninsula Arabică. Se hrănește cu rozătoare mici. În ciuda mărimii sale posedă un venin foarte puternic.
  • anaconda uriașă (Eunectes murinus) – un șarpe neveninos răspândi în America de Sud, în regiunea Amazonului. Se hrănește cu mamifere, pești și reptile. Poate atinge lungimi de maxim 15 metri iar cele mai mari exemplare cântăresc până la 600 de kilograme. Acest șarpe este renumit pentru faptul că face victime în rândul băștinașilor (copii și chiar adulți)

Bun, în speranța că ți-am incitat curiozitatea, mai jos poți vedea câteva imagini din expoziție.

Tarifele pentru vizitarea expoziției sunt:

  • adulți: 9 lei / personă
  • copii, elevi, studenți, pensionari: 6 lei / persoană
  • grupuri organizate: 5 lei / persoană

Dacă vrei să fotografiezi sau să filmezi exemplarele, taxele sunt:

  • telefon mobil: 5 lei
  • aparat foto: 10 lei
  • cameră de filmat: 15 lei

Expoziția poate fi vizitată zilnic, între orele 10:00 și 21:00

Expoziția și exemplarele sunt administrate de către SC Gabonica SRL din Arad

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!