Azi vom da de lucru grătăriştilor: începând cu ora 10.00 ne adunăm la ieşirea din oraş spre Mahmudia şi facem curăţenie generală. Prezenţa obligatorie, ţinuta..de gală!
Astăzi este Ziua Naţională de Curăţenie a României, parte din mişcarea internaţională “Let’s Do It!”. Ce alegi să faci? Să stai acasă, aşteptând să vezi rezultatele sau ieşi şi dai o mână de ajutor pentru deliciul viitor al grătăriştilor?
În 2008, estonienii au făcut curăţenie în ţara lor într-o singură zi – pe 3 mai! Au urmat apoi Letonia, Lituania, Portugalia şi Slovenia, iar acum este rândul nostru să ne unim forţele.
Let’s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare socială din ţară, dedicat nu numai iubitorilor de mediu, ci şi, mai ales, tuturor celor care s-au săturat să stea cu mâinile în sân, aşteptând în zadar să se schimbe ceva.
La nivelul judeţului Asociaţia Centrul European pentru Diversitate, coordonatorul judeţean al acţiunii de ecologizare, a reuşit să adune laolaltă pentru Ziua X 300 de voluntari. Puţini, dar buni, iar lista este deschisă pentru doritori.
Adunarea tulcenilor se va da la ora 10.00 pentru traseul de curăţenie al pădurii Bididia – traseele Tulcea Nufăru şi Tulcea Agighiol – la sensul giratoriu din strada Mahmudiei. Pentru Tulcea, numărul voluntarilor anunţaţi pe cale oficială este de numai 100 de persoane, dar cu siguranţă situaţia pe teren va fi alta.
În judeţ vor face curăţenie generală şi Luncaviţa şi Isaccea şi Babadagul. Din păcate celelalte multe localităţi nu şi-au putut arăta susţinerea din cauze strict financiare, dat fiind faptul că deşeurile adunate de voluntari trebuie duse – pe cheltuiala primăriilor comunale – la groapa de gunoi a municipiului Tulcea.
Să nu vă imaginaţi că după ampla acţiune de astăzi lucrurile se vor opri. Potrivit organizatorilor, proiectul Let’s do It, Romania! are şi o serie de obiective importante pe termen lung, ce vor fi atinse cu sprijinul partenerilor oficiali ai proiectului: Ministerul Mediului, Ministerul Educaţiei şi Ministerul Turismului. Post zilei de 25 septembrie sunt vizate îmbunătăţirea infrastructurii de mediu, aplicarea şi mediatizarea amezilor, precum şi educarea şi responsabilizarea cetăţenilor.
Aşadar, e prea puţin important cine nu vine . Important este să ne pese şi să ne mobilizăm, pentru măcar un strop de curăţenie.

 

Articol scris de Mirela Baciu gravatar

 

Site: http://mirela.ecosapiens.ro/
Am obosit să văd patroni de firme de salubrizare care îşi dau cu părerea despre expoziţii de artă si Monici Tatoiu care au răspunsuri pentru orice – de la încălzirea globală, la cum nu trebuie să renunti la speranta de a avea orgasm. Citeste toate articolele scrise de Mirela Baciu (5)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!