Institutul de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea se defineste ca o institutie publica cu caracter permanent, aflat in serviciul societatii si reunind sub egida sa situri arheologice, case memoriale si muzee locale.

Info-delta.ro este un portal care promoveaza potentialul turistic, istoric si cultural al Deltei Dunarii si Dobrogei de Nord.

Proiectul ARHEoTUR / Acces La Arheologie, vizează promovarea locală, regională, națională și internațională a patrimoniului cultural reprezentat de cetățile, siturile arheologice și monumentele istorice din nordul Dobrogei, inclusiv Delta Dunarii. Se urmărește promovarea unitara a cetăților, siturilor arheologice și monumentelor istorice, dezvoltând abilități de cumunicare culturală la nivel local, regional, național și internațional în cadrul pachetelor cultural/educative adresate turiștilor care vizitează acesta regiune.

ICEM Tulcea în parteneriat cu info-delta.ro au dezvoltat împreuna proiectul ARHEoTUR, pentru publicarea  unui album al siturilor, cetăților și monumentelor din nordul Dobrogei.

Ce s-a facut până acum: Macheta album ARHEoTUR, realizare texte în limba română și traducerea acestora în limba engleza, pentru prezentare cetăți, situri arheologice și monumente istorice, promovarea în mediul web a siturilor, cetăților și monumentelor din nordul Dobrogei.

Cum vă puteți implica voi: sponsorizări în vederea realizării albumului ARHEoTUR sau orice alt sprijin doriți.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!