Actiunea Arheolog pentru o zi de la Muzeul de Istorie si Arheologie din cadrul ICEM Tulcea, s-a desfasurat in parteneriat cu Centrul Social de Urgenta “Phoenix” si Centrul de zi” Pasi spre Lumina” (Directia de Asistenta si Protectie Sociala Tulcea). Organizatorii au dorit sa realizeze aceasta activitate, intr-un cadru informal, cum este muzeul, pentru ca elevii să își manifeste liber aptitudinile și cunoștințele.

Colegii noștri de astăzi, micii arheologi au participat la diferite activități, care s-au desfășurat sub forma unor jocuri didactice pentru a învăța prin descoperire ce înseamnă arheologia, restaurarea unui vas ceramic, reconstituirea unei secvențe stratigrafice și desenarea unui obiect. La finalul acțiunii copiii au vizitat Sala tezaur, unde sunt expuse cele mai importante piese descoperite de arheologii tulceni în decursul timpului, situl arheologic Cetatea Aegyssus din Parcul Monumentului și astfel, și-au câștigat certificatul care atestă calitatea de “arheolog pentru o zi”.

Foto: Aurel Stanica

Au mai scris despre “Arheolog pentru o zi”: Aurel Stanica, Daniela Ungureanu, info-delta.ro

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!