Anul acesta, sarbatorim Ziua Dunarii intre 25 si 27 iunie la Festivalul Gastronomic si Etnocultural “D’ale Gurii Dunarii”. Dorim astfel sa dezvoltam in constiinta autoritatilor si a publicului larg nevoia de dezvoltare durabila si sustenabila a activitatilor economice de-a lungul Dunarii si in Rezervatia Delta Dunarii.

La a doua editie a Festivalul Gastronomic si Etnocultural “D’ale Gurii Dunarii”, 10 comunitati se vor intrece in prepararea bucatelor traditionale, cu peste de Dunare si Delta, legume proaspete, mirodenii si deserturi imbietoare. Dupa degustarea bucatelor, câstigatorii vor primi premiile pentru gatit consacrate de anul trecut – Premiul Radu Anton Roman din partea Salvati Delta, Premiul Ursus Breweries si Premiul Coca-Cola, precum si premii pentru cea mai buna mâncare din fiecare categorie din concurs.

A doua editie a Festivalului Gastronomic si Etnocultural “D’ale Gurii Dunarii” se va desfasura la Complex Cormoranul din Uzlina, cu ocazia Zilei Internationale a Dunarii 2010.

Programul activitatilor

Prima zi – 25 iunie 2010

  • 19:30 Cuvant de bun venit adresat participantilor de catre Liviu Mihaiu, Presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta
  • 20:00 – 21:00 Cina
  • 21:30 – 22:30 Proiectia filmului despre Dunare si Delta Dunarii realizat de Jacques Yves Cousteau
  • 22:00 – 23:00 Program artistic (Armonicii din Peceneaga)

Ziua a doua – 26 iunie 2010 / Ziua concursului de gastronomie

  • 07:00 – 10:00 Mic dejun
  • 08:00 – 12:00 desfasurarea concursului de gatit
  • 10:00 – 11:30 Avem o Dunare. Cum procedam?

Oficialii prezenti la evenimentul dedicat Zilei Dunarii vor participa la o masa rotunda unde vor discuta despre cele mai stringente probleme ale Dunarii si Deltei Dunarii:

1. impactul fondurilor europene asupra dezvoltarii durabile

2. oamenii si biodiversitatea

3. calitatea apei

  • 12:00 – 12:30 Importanta si mijloacele punerii in valoare a produselor traditionale si a alimentatiei traditionale

Declaratii de presa ale comisarilor europeni prezenti la festival: domnul Dacian Ciolos, Comisarul european pentru agricultura şi dezvoltare rurala, si domnul John Dalli, Comisarul european pentru sanatate si protectia consumatorilor.

Sesiune de întrebari ale jurnalistilor.

  • 12:30 – 14:00 Jurizarea concursului de gastronomie

Program artistic:

– Grupul Vocal Mahmudia

– Grupul Vocal Sfantu Gheorghe

  • 14:00 – 16:00 Masa de pranz

Program artistic:

– Grupul Vocal Crisan

– Grupul Comunitatii Ucrainienilor din Tulcea

  • 16:00 – 17:00 Festivitatea de premiere.
  • 17:00 – 18:00 Program artistic: Ansamblul folcloric profesionist ”Baladele Deltei”
  • 20:00 – 22:00 Cina
  • 22.00 – 23.00 Program artistic:

– Grupul Vocal Jurilovca

– Grupul Vocal Sarichioi

Ziua 3 – 27 iunie 2010

  • 07:00 – 10:00 Mic dejun
  • 10:30 – 12:30 Excursie în Delta Dunarii cu catamaranul pe traseul Uzlina – Isac
  • 13:00 Masa de pranz
  • Plecarea participantilor

Sursa: info-delta.ro

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!