Buletinul cultural “Impreuna” reprezinta o publicatie de promovare a vietii traditionale, iar primul numar a aparut in cadrul proiectului “Dobrogea zona de convietuire etnica“, finantat de Fondul Cultural National.

Scopul proiectului este sprijinirea dialogului intercomunitar la nivel regional prin identificarea, reinvierea si promovarea unor traditii specifice, care tin de identitatea culturala comunitara. El este unul pilot, inovativ si original, pentru ca abordarea multietnicitatii din partea unor specialisti nu este cea clasică, a cercetătorului, care dezvoltă activități de identificare, sinteză și valorificare științifică a ceea ce este reprezentativ la un moment dat într-un mediu supus cercetării, ci merge mult mai departe, transformând cercetarea într-o intervenție bazată pe abordarea pozitivă / participativă a mediului multicultural și pe implicarea liderilor culturali locali.

Publicația, pe care o edităm trimestrial, urmăreste prezentarea aspectelor culturale ce țin de viața tradițională a diferițelor comunități locale, așa cum le văd și le percep înșiși locuitorii, liderii culturali locali, care au fost martori ai păstrării, alterării sau transformărilor culturale petrecute de-a lungul timpului.

O ediție din 2009 poate fi citită, gratuit, în format electronic. O poți descărca de aici (PDF, 1.4 MB; ai nevoie de Adobe Reader pentru a putea deschide fișierul. Îl poți obține gratuti de aici).

Vrei să-ți prezinți comunitatea în care trăiești și ineditul acesteia? Vrei să devii reporter al unui experiment inedit? Știi vre-o rețetă tradițională și vrei să o spui și altora? Vrei să povestești despre tradițiile din comunitatea ta?

Atunci fă-o! Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea așteaptă să prezinte tradiția și viața ta așa cum sunt. Fără interpretări. De la oameni pentru oameni.

Toate informațiile de care ai nevoie le găsești în imaginea de mai jos.

 

Articol scris de Orasul Tulcea gravatar

 

Site: http://www.orasul-tulcea.ro/
Vino sa descoperi orasul Tulcea! Fii la curent cu ce se intampla, zi de zi, in orasul nostru: stiri, evenimente, imagini din Tulcea si multe altele Citeste toate articolele scrise de Orasul Tulcea (144)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!