In urmă cu mai bine de 3 ani (prin mai 2009) am pus online site-ul iubesctulcea.ro – un proiect personal prin care mi-am dorit să ajut la promovarea orașului Tulcea în mediul online (și nu numai). A fost un proiect interesant, cu un volum de muncă destul de mare (multe informații de adunat și sortat) dar a meritat din plin.

Iată însă că a venit vremea schimbării și ce cadou mai frumos să-i fac orașului (că tot se apropie Zilele municipiului Tulcea) decât o nouă imagine online.

Așadar, iubesctulcea.ro devine orasul-tulcea.ro . Iubesc orașul Tulcea în continuare dar cred că a venit momentul să schimb atitudinea într-una mai serioasă, ”depersonalizată”, neutră :) Adresa veche a site-ului va duce automat in noul site deci nimeni nu se pierde pe drum.

În linii mari, structura informațiilor pe care le conține site-ul a rămas aceeași (voi atinge noutățile un pic mai jos) dar platforma din spatele său a fost rescrisă de la zero (pentru curioșii mai tehnici, platforma este una custom site-ul nefiind susținut de vre-o soluție CMS existentă pe piață deja), beneficiind acum de o eficiență sporită, timpi de încărcare mai mici, un design mai clar și aerisit, cu informațiile plasate acolo unde ar trebui să fie în mod normal.

Ziceam că voi povesti despre ce noutăți aduce noul site orasul-tulcea.ro :

  • în primul rând o nouă imagine vizuală și un re-branding aproape total.
  • o platformă nouă, complet rescrisă
  • știrile vor fi sortate pe categorii: Actualitate, Anchete, Mediu, Politica, Social și Sport
  • imaginile cu și din orașul Tulcea sunt acum aranjate pe albume pentru o navigare mai ușoară. De asemenea, utilizatorii înregistrați ai site-ului pot urca acum mai multe imagini simultan, din contul lor personal.
  • am întrodus o secțiune nouă: Forumul orașului Tulcea – un loc unde tulcenii pot discuta pe margine a diverse subiecte, pe diverse teme
  • versiune pentru telefoanele mobile, pentru a putea accesa informațiile din orașul Tulcea de oriunde – nu există o adresă specială ci pur și simplu accesezi direct de pe telefonul tău mobil adresa www.orașul-tulcea.ro . Site-ul detectează automat faptul că este accesat de pe mobil și încarcă automat interfața aferentă.
  • pentru că am observat o intenție de spam (ca să nu zic abuz) în anunțurile de mică publicate, utilizatorii pot adăuga acum doar un singur anunț de mică publicate o dată la 3 zile.
  • am eliminat din site secțiunile și opțiunile care au fost inutile din momentul lansării inițiale (2009) și până azi

Aceste sunt câteva din modificările cele mai importante. Mai sunt și alte noutăți, împrăștiate prin paginile site-ului dar vă las să le descoperiți și singuri 😉

Acum hai să vorbim puțin și în cifre:

Și pentru că trebuie să marcăm momentul într-un mod mai special, am organizat și un concurs (primul dintr-o serie concursuri) – află aici toate detaliile – în urma căruia poți câștiga un player MP3 iRiver.

Acestea fiind zise, vă las să descoperiți noul site și informațiile pe care le conține. Dacă aveți sugestii, opinii sau, de ce nu, reclamații, le aștept pe toate la adresa de email salut{@}orasul-tulcea.ro (fără acolade) sau prin intermediul formularului de contact.

 

Articol scris de Liviu Hariton gravatar

 

Site: http://www.liviuhariton.com
Mi’s Liviu din ’79 (1979) încoace şi numărătoare continuă… De prin 2001 a început să mă intereseze cum se mişcă lucrurile pe net (ad-literam). Sunt tulcean si ma mandresc cu orasul meu :) Citeste toate articolele scrise de Liviu Hariton (116)

 

 

Daca preiei aceasta informatie, nu uita sa precizezi sursa: orasul-tulcea.ro Iti multumim!